LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Dell stopt met voorgeïnstalleerde Windows XP Afdrukken E-mailadres

Nieuwe desktops en notebooks worden vanaf 22 oktober 2010 standaard voorzien van Windows 7. Organisaties die van XP afhankelijk zijn in verband met specifieke bedrijfsapplicaties die alleen op XP draaien, kunnen die in Windows 7 benaderen via de XP-modus.
Zelf downgraden
Dat de hardwareleveranciers XP na oktober niet meer voorgeïnstalleerd kunnen leveren, betekent niet het einde voor XP. Zakelijke gebruikers kunnen Windows 7 voorlopig zelf nog downgraden naar XP Professional, mits ze daartoe rechten hebben. Dat kan waarschijnlijk tot 2014. Dat is twee jaar na het verschijnen van Windows 8, de opvolger van Windows 7 die naar verwachting medio 2012 uitkomt. De technische ondersteuning van XP stopt in elk geval in april 2014.
Alleen voor een beperkte groep klanten blijft Dell ook na 22 oktober 2010 XP op nieuwe desktops en notebooks leveren. Het betreft organisaties die gebruikmaken van Dells Custom Satisfactory Integration Service. De fabrikant blijft ook aansturingsprogramma's (drivers) voor Windows XP ondersteunen tot december 2012.

 

 

dell

 

 

 

Dell stopt met voorgeïnstalleerde Windows XP

Computerfabrikant Dell stopt in september 2010 met het downgraden van het besturingssysteem Windows 7 naar Windows XP op nieuwe hardware. De leverancier doet dat in aanloop op het besluit van Microsoft om deze mogelijkheid voor alle hardwareleveranciers vanaf 22 oktober 2010 stil te leggen. De softwaregigant had dit al in 2008 aangekondigd. Dat meldt Dell in een bedrijfsblog.

 

Dell kan, net als andere hardwareleveranciers, na 22 oktober 2010 geen XP Professional of XP Home als besturingssysteem op computers voorinstalleren. Hoewel XP al geruime tijd uit het assortiment van Microsoft is verdwenen, mogen computerfabrikanten tot die datum Windows 7 downgraden naar XP voordat ze de hardware leveren. De eindgebruiker dient daarvoor wel de juiste rechten te hebben.Nieuwe desktops en notebooks worden vanaf 22 oktober 2010 standaard voorzien van Windows 7. Organisaties die van XP afhankelijk zijn in verband met specifieke bedrijfsapplicaties die alleen op XP draaien, kunnen die in Windows 7 benaderen via de XP-modus.

 

Zelf downgraden

Dat de hardwareleveranciers XP na oktober niet meer voorgeïnstalleerd kunnen leveren, betekent niet het einde voor XP. Zakelijke gebruikers kunnen Windows 7 voorlopig zelf nog downgraden naar XP Professional, mits ze daartoe rechten hebben. Dat kan waarschijnlijk tot 2014. Dat is twee jaar na het verschijnen van Windows 8, de opvolger van Windows 7 die naar verwachting medio 2012 uitkomt. De technische ondersteuning van XP stopt in elk geval in april 2014.Alleen voor een beperkte groep klanten blijft Dell ook na 22 oktober 2010 XP op nieuwe desktops en notebooks leveren. Het betreft organisaties die gebruikmaken van Dells Custom Satisfactory Integration Service. De fabrikant blijft ook aansturingsprogramma's (drivers) voor Windows XP ondersteunen tot december 2012.

 

 

Bron: www.computable.nl

 

 
We hebben 263 gasten online