LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

E-mailadres

 

 

 

 

Drivers

 

 

Alle drivers bij elkaar


Alle drivers op één cd: wel zo makkelijk.


Bij een herinstallatie van je besturingssysteem heb je drivers (stuurprogramma's) voor je randapparatuur en ingebouwde hardware nodig. Wanneer je Windows XP installeert, herkent het systeem weliswaar een groot deel van je hardware, maar drivers van de fabrikant geven vaak net iets meer functionaliteit. Maar tien cd's wisselen kost nu eenmaal tijd en erg praktisch is het niet.

Daarom is het makkelijk alle drivers van je hardware te verzamelen. De meegeleverde driver-cd's bevatten vaak een hoop onnodige ballast: je hebt Adobe Reader geen zes keer nodig, DirectX hoef je maar een keer op een cd te hebben staan en drivers voor andere besturingssystemen heb je ook niet nodig. Brand daarom voor een (her)installatie alle benodigde drivers op een cd'tje, dan hoef je maar één keer te wisselen. Liefst haal je die drivers vers van de website van de fabrikant, zodat ze zo actueel mogelijk zijn. Even op een cd branden, en alle originele driver-cd's kunnen in de kast blijven liggen.
Nog sneller is het bewaren (en actueel houden) van alle drivers en belangrijke software in een mapje op een aparte partitie: die leest een stuk sneller dan een cd of dvd...

Een ander misschien nog makkelijker manier is het gebruik van een driver verzamel programma. Een voorbeeld van zo een programma is Double Driver.
U maakt met dit programma een backup van al uw drivers in een keer. Zodat u bij een herinstallatie heel erg snel klaar bent met het verzamelen van uw drivers.

 

Double_driver

Double Driver Download (1.42 MB)

 


Tot zover de tutorial over het verzamelen van je Drivers voor Windows XP 

 
We hebben 335 gasten online