LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Internet Explorer 8 niet meer veilig E-mailadres
zondag 05 mei 2013 21:41

 

Internet Explorer 8 niet meer veilig

 

 

 

Internet Explorer 8 niet meer veilig

Afgelopen vrijdag 3 mei 2013 maakte Microsoft via het Security Response center bekend dat er (opnieuw) een exploit is gevonden in de Internet Explorer 8. De meest gebruikte Internet browser ter wereld. De Explorers 6, 7, 9 en 10 zijn veilig en niet beinvloedbaar via deze zero-day exploit. Helaas is de Internet Explorer 8 op dit moment niet meer 100 procent veilig. 

 

Hoe werkt de Exploit

Als de gebruiker op een kwaadwillende website komt is het volgens Microsoft in theorie mogelijk om de computer over te nemen. Of zoals Microsoft het zegt: "remote code execution if users browse to a malicious website with an affected browser." De code is een aantal weken geleden al ontdekt door de security firm Invincea en schijnt al gebruikt te zijn door hackers bij een aanval op diverse Amerikaanse regerings instellingen. 

 

Patch voor de zero-day exploit

Microsoft heeft aangegeven te werken aan een patch voor de zero-day exploit. En als advies geeft ze mee om toch te updaten naar een meer recentere browser zoals de IE9 of 10 zolang de patch nog niet beschikbaar is. En dat is een probleem voor de Windows XP gebruikers want die kunnen niet updaten naar IE 9 of 10. Dit komt omdat de nieuwere browsers Direct 2D ondersteuning nodig hebben en daar heb je nog altijd Direct X10 of hoger voor nodig. En helaas is er geen DirectX10 voor Windows XP. 

 

Ik gebruik de IE 8 maar ik wil wel een veilige computer.

We geven sowiezo altijd als advies mee om te updaten naar een andere veilige browser. In het verleden zijn er meer gaten geweest in de Explorer 8 en ook weer gedicht. Maar het is nu weer dit gat in de IE browser. En die zal absoluut gedicht worden, maar omdat er niet actief meer wordt gewerkt aan de IE8 is dit waarschijnlijk het begin is van meer en andere exploits. Dus beter voorkomen dan genezen en updaten naar een ander merk browser. De twee grootste op dit moment zijn de Google Chrome en de Firefox browsers en dit na de Internet Explorers natuurlijk. Dan heb je ook nog Safari van Apple en nog een aantal andere kleinere browser makers. Onze ervaring van dit moment is dat Google Chrome het snelst is op Windows XP, prettig werkt en ook veilig is. Het installeren van de brower is niet moeilijk en voor vragen, of als u assistentie wilt, kunt u altijd bellen met de helpdesk. Wij staan u graag te woord. De link naar de browser vindt u hieronder.

Google Chrome Browser 

 

Update: Er is een tijdelijke oplossing ontwikkeld voor dit Internet Explorer 8 beveiligingsprobleem.

 
We hebben 283 gasten online