LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Internet overzichtelijker en veiliger E-mailadres
zaterdag 08 november 2008 04:44

 

 

 

 

 

 

Overzichtelijker Internetten

 

 

Maak internetten overzichtelijkFavorieten rangschikken in Internet Explorer
Iedereen een eigen plaats in Outlook
Geen pottenkijkers als ik even weg ben


Favorieten rangschikken in Internet Explorer

"Ik heb het probleem om de favorieten in Internet Explorer te rangschikken. Ik heb Windows XP en als ik een website aan mijn favorieten wil toevoegen, wordt de nieuwe sub directory onder aan de lijst geplaatst."

Op deze manier worden de items in Favorieten snel onoverzichtelijk. Gelukkig biedt Internet Explorer een eenvoudige oplossing om Favorieten op alfabetische volgorde te rangschikken. Klik in het menu Favorieten op een item, vervolgens rechtermuisknop en kies daar "sort by name" of "sorteer op naam". Zowel de "losse pagina"s" als de subfolders zijn dan gerangschikt.


Iedereen een eigen plaats in Outlook

"Ik heb een hoofdaccount met 2 aliassen voor mijn kinderen.
Hoe stel ik Outlook zo in dat ik de mails die aan mijn kinderen zijn gericht niet in mijn eigen mailbox ontvang?"

Dit betekent dat er in Outlook van drie verschillende e-mailadressen berichten binnenkomen. Er is één e-mailaccount actief in Outlook. Voor de twee aliassen hoef je geen extra accounts in Outlook aan te maken. Onderstaande stappen moet je ondernemen:

1) Maak in Postvak In drie subfolders met de drie namen aan van de hoofdaccount en de twee aliassen
2) Pas Outlook Vandaag aan zodat de subfolders van de hoofdaccount en de twee aliassen zichtbaar zijn
3) Voeg de drie e-mailadressen toe aan je Adressenboek
4) Maak de berichtenregels aan

Bekijk hieronder de stapsgewijze uitleg:
Toch is het aan te raden om voor de kinderen ook een aparte e-mailaccount bij de provider aan te maken en deze in te voeren in Outlook. De mogelijkheden voor het instellen van berichtregels zijn dan groter en/of eenvoudiger. Bovendien heeft iedereen dan de mogelijkheid om in webmail – e-mailen via webpagina"s – de eigen berichten te ontvangen en te versturen.

Een andere optie is om Windows met verschillende gebruikers in te richten. Als de computer opstart, moet de gebruiker zich aanmelden onder zijn eigen naam. De gebruiker heeft daarna wel zijn eigen e-mailberichten en adressenboek. Als je meerdere gebruikers wilt aanmaken in Windows XP moet je wel weten wat je doet, als je daar meer over wilt weten: lees dan via de link Meerdere gebruikers aanmaken verder.

 

Geen pottenkijkers als ik even weg ben

"Als ik mijn e-mail Outlook Office 2003 gebruik en ik loop even weg, dan kan een ander mijn e-mail lezen als deze op het scherm staat. Hoe kan ik dit beveiligen voordat ik even wegloop? Laatste vraag: hoe kan ik mijn pc inrichten dat een ander mijn Outlook Office 2003 niet kan openen."

De twee vragen kunnen in één antwoord beantwoord worden. Om onderstaande oplossing te kunnen gebruiken, moet je als gebruiker van de computer met een wachtwoord zijn aangemeld. Als je dat niet hebt, dan kun je via de link wachtwoord instellen lezen hoe je dat instelt. Is dat geregeld dan doe je het volgende:

Klik ergens op een lege plek in het bureaublad op de rechtermuisknop en kies voor Eigenschappen. Klik vervolgens in het tabblad Schermbeveiliging op de button Energie. Vink daarna in het tabblad Geavanceerd de optie: "Wachtwoord vragen als de computer uit Stand-by wordt gehaald" aan. Als je even weg moet en je wilt niet dat je e-mail achter je rug om wordt gelezen, kies je Start/Computer/Uitschakelen/Stand-by. Door met de muis te bewegen komt de computer uit de Stand-by. Om er verder mee te werken, moet je dan eerst je wachtwoord invullen. Op deze manier hou je pottenkijkers buiten.

 

 
We hebben 66 gasten online