LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Mijn harde schijf heeft een bad block E-mailadres
vrijdag 24 mei 2013 00:00

 

 

Harde schijf bad block 

 

Harde schijf heeft een bad block

“In mijn logboek kom ik de melding tegen met ID 7 "\Device\Harddisk0\D, has a bad block". Ik ben bang dat mijn harde schijf op het punt staat te crashen Moet ik maar alvast een nieuwe harde schijf kopen?”

Meteen een nieuwe harde schijf kopen, is wat al te voorbarig. Je zou eerst eens de harde schijf of de partities van deze harde schijf kunnen controleren op fouten. Dat gaat als volgt:

Open Windows-Verkenner en maak een rechtsklik op de harde schijf / partitie die je op fouten wilt controleren (in het geval van deze vragensteller is dat schijf / partitie D). Kies daarna de optie Eigenschappen. In de tab Extra druk je op de knop Nu controleren. In het openspringende venster zorg je ervoor dat de optie “Beschadigde sectoren zoeken en repareren” is aangevinkt. Tot slot druk je op Starten.

 

Foutmelding blijft terugkomen in systeemlog logboek

Mocht na deze controle de foutmelding terug blijven komen in het systeemlog van je logboek, dan raadpleeg je de website van de fabrikant van je harde schijf. Veel fabrikanten hebben tooltjes die schijffouten herstellen.

Als dit ook geen oplossing biedt en er in je logboek fouten met ID 7 "\Device\Harddisk0\D, has a bad block" regelmatig terug blijven komen, dan raden we je aan de gegevens op deze schijf veilig stellen op een ander medium. De kans is namelijk groot dan vandaag of morgen je schijf niet meer toegankelijk zal zijn. 

 

Harde schijf maakt vreemde geluiden

Mocht het zo zijn dat je harde schijf vreemde geluiden maakt zoals tikken en ratelen. En je twijfelt wat je nou precies hoort, dan kan je op de volgende site die harde schijf geluiden vergelijken met het geluid van een kapotte harde schijf. Het belang van een goede backup is hier wel weer duidelijk. Heb je nog geen backup van je bestanden dan zou ik het NU direct doen voor dat het te echt laat is om een backup te maken van je harde schijf. Tot zover het "bad block" artikel.

Lees ook:

Harde schijf versnellen

Hoe maak ik mijn harde schijf leeg, wissen

Extra harde schijf installeren

 
We hebben 284 gasten online