LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Rechten per programma instellen beperkte account E-mailadres
maandag 22 september 2008 04:42

 

 

 

rechten-geven-beperkte-account

 

Rechten instellen van een beperkte account

Het probleem waar een beperkte XP account onder andere tegen aan loopt is het niet kunnen installeren van Updates. Op zich is dat niet erg want dat is een werkje voor de computer administrator. Maar het kan ook wel eens vervelend zijn als er een bepaald programma opgestart moet worden. Met een beperkte account kan dat vervelend zijn. Hier bij de Vista Helpdesk leren we u hoe u toch de beperkte account iets meer rechten kan geven zodat bepaalde programma's wel opgestart kunnen worden.
Dit kunt u doen door gebruikers met beperkte rechten voor desbetreffende programma’s niet alleen lees- maar ook wijzigrechten te geven.

 

 

Rechten Toepassen

1. Ga naar start en tik in de tekstbox Uitvoeren cmd en druk op enter voor de command prompt. Vervolgens geef je het volgende commando:

cacls Program Files\appfolder /e /t /p users:c

'Appfolder' staat voor de folder van het programma waarvan je de rechten voor gewone accounts wilt uitbreiden.

 

 

Het ongedaan maken van de extra rechten

2. Je kunt deze rechtenuitbreiding weer ongedaan maken door dit commando te gebruiken:

cacls Program Files\appfolder /e /t /p users:r

Mocht u ondanks de uitbreiding van rechten in de command prompt toch nog tegen problemen aanlopen, wijzig dan het Windows-Register.

Neem de volgende stappen:

1. Open het Windows-Register via Start / Uitvoeren, typ regedit in de tekstbox en druk op enter;
2. Maak een back-up van het Windows-Register
3. Ga naar de sleutel HKLM \ Software \ vendor \ app, waarbij vendor \ app staat voor de sleutel die de softwarefabrikant gebruikt voor het desbetreffende programma;
4. Wijzig de permissies voor deze sleutel naar alle gebruikers volledige toegang door een rechtsklik te maken en te kiezen voor Machtigingen.

 

Op deze manier geeft u een beperkte account toch rechten om een door u bepaald programma te gebruiken. Kan zeer toepassselijk zijn bij bijvoorbeeld kinderen.

 

 
We hebben 332 gasten online