LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Snelheid computer meten E-mailadres
donderdag 16 oktober 2008 00:26

 

 

 

 

computer-snelheid-meten

 

 

 

Hoe snel is jouw computer?

Een computer bestaat uit verschillende onderdelen. Al deze hardwareonderdelen hebben eigen specificaties die wat kunnen vertellen over de snelheid van je systeem. Of je pc daadwerkelijk snel is, hangt niet alleen af van de snelheid van één apparaat, maar van meerdere apparaten en van de software(instellingen).

Als je op het bureaublad met een rechtsklik de Eigenschappen bekijkt van Deze/Mijn Computer zie je daar onder het kopje Computer al enkele belangrijke gegevens zoals: het type processor en de hoeveelheid geheugen die je pc gebruikt. Verder zijn enkel specificaties van je videokaart terug te vinden als je op een lege plek op het bureaublad een rechtsklik maakt en dan in het Tabblad Instellingen op de knop Geavanceerd drukt. Vervolgens klik je op het tabblad met de naam van je videokaart om ook hier diverse eigenschappen vandaan te halen.

 

Het meten van de snelheid

Tenslotte zijn er de zogenaamde Benchmarks. Dit is speciale software waarmee je de computer kan testen en zo de eigenschappen zeer precies af kan lezen. Zoals ze zeggen: Meten is weten. Hieronder staan een tweetal links naar deze interessante software.


Sisoftware.net op deze site download u een gratis versie van Sisoftware Sandra een programma wat uw hele computer prijsgeeft.

Futuremark.com op deze site kunt u een gratis versie van het beroemde 3DMark Vantage downloaden.
Deze software is de standaard voor het testen van uw Videokaart.

 

 

 
We hebben 93 gasten online