LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

E-mailadres

 

 

 

sneller afsluiten


XP Sneller afsluiten

XP is niet altijd even vlot met afsluiten. Dat is niet zo handig wanneer je haast hebt. Je kunt het afsluiten versnellen door de Ctrl-toets ingedrukt te houden tijdens het afsluiten. Let er wel op dat alle programma"s zijn afgesloten. Anders kunnen er gegevens verloren gaan.

 

Sneller afsluiten met een register tweak.

Tot slot nóg een tip om XP sneller af te sluiten. Wanneer je Windows afsluit, moeten er eerst allerlei lopende processen worden beëindigd. Als een proces niet meteen wordt gestopt, dan geeft Windows het de gelegenheid om dit uit zichzelf te doen. Windows wacht eerst alvorens het proces te beëindigen. De tijd die Windows wacht voordat het het proces stopt, is vastgelegd in het Register. Wanneer je de waarde die deze wachttijd bepaalt verlaagt, zal Windows sneller afsluiten.
Let op: voordat je wijzigingen aanbrengt in het Register dien je een backup te maken voor het geval je foute aanpassingen maakt. Vanzelfsprekend kun je ook een Herstelpunt maken (Start/Programma"s / Bureau-accessoires / Systeemwerkset) met Windows XP.De Tweak

Je opent het Register door in het dialoogvenster Uitvoeren onder het Startmenu de opdracht regedit te geven. In de Register-editor zoek je naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control

Klik daarna op de map Control. In het rechtervenster zie je WaitToKillServiceTimeout , selecteer dit. Klik erop met de rechtermuisknop op en kies wijzigen. Wijzig de waarde in een lagere waarde dan 2000 (bijvoorbeeld 300). Sla tot slot de wijziging op met OK en sluit de Register-editor.

 

Je Windows XP zal nu door deze tweak sneller afsluiten.

 
We hebben 318 gasten online