LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Nog een paar tips voor Outlook E-mailadres
zaterdag 08 november 2008 02:52

 

 

 

Geluiden mail programma

Tips voor Outlook


Een andere locatie voor e-mailberichten
Een ander geluid bij e-mailberichten ontvangen

Een andere locatie voor e-mailberichten

“Ik maak regelmatig een image-bestand van schijf C en zet dan weg op een partitie van een tweede harde schijf. Zo kan ik mijn systeem met WIN XP Home en de belangrijkste toepassingsprogramma’s weer snel terugzetten op C als Windows weer eens kuren krijgt of te langzaam begint te worden.

Het probleem is natuurlijk dat Windows de mail standaard wegschrijft naar C en ik de dbx-bestanden van Outlook Express eerst moet kopiëren naar een veilige partitie met eigen data voordat ik de image terug kan zetten, want anders ben ik alles kwijt! Mijn vraag is: hoe kan ik het beste mijn oude mail weer te verenigen met mijn nieuwe mail nadat ik de image van C weer heb teruggezet.”

Het verenigen van de oude en de nieuwe mail, nadat een image-bestand is teruggezet, is niet de beste optie. Een betere optie is om de standaardlocatie van de dbx-bestanden en van het adresboek te wijzigen. Voor alle duidelijkheid: Outlook Express maakt voor iedere locale folder een apart bestand aan en noemt deze bijvoorbeeld Inbox.dbx of Verzondenitems.dbx. Voor het adresboek maakt het voor (ieder profiel in Outlook Express) een .wab-bestand.

Kort samengevat gaan we twee dingen doen:

1. De huidige e-mailbestanden en het adresboek van Outlook Express naar een folder op een andere partitie kopiëren;
2. Er voor zorgen dat Outlook Express standaard de e-mailberichten en wijzigingen in het adresboek in deze nieuwe folders plaatst.

De uitwerking is als volgt:

Stap 1
- Maak op een andere partitie dan waarop Windows staat geïnstalleerd een nieuwe folder aan. Noem deze bijvoorbeeld mailbestanden;
- Maak in deze folder twee subfolders en noem deze respectievelijk berichten en adresboek;
- Ga in Windows-Verkenner naar het menu Extra en neem het tabblad Beeld. Als dit nog niet is gebeurd: selecteer de optie ‘Verborgen bestanden en folders weergeven’;
- Kopieer alle dbx-bestanden naar de mailbestanden\berichten-folder. Standaard staan je dbx-bestanden in het pad: C:\ Documents and Settings \ "Gebruikersnaam" \ Local Settings \ Application Data \Identities\ {"een reeks cijfers"} \Microsoft\Outlook Express;
- Kopieer je Outlook Express-adresboek naar de folder mailbestanden\adresboek. De standaardfolder van het Outlook Express-adresboek is
C:\ Documents and Settings \ Gebruikersnaam \ Application Data \ Microsoft\ Address Book.

Stap 2
- Wijzig in Outlook Express de folder waarin de berichten worden opgeslagen door Outlook Express te openen;
- Ga naar het menu Extra / Opties, neem het tabblad Onderhoud;
- Druk op de knop Archiefmap en vervolgens op de knop Wijzigen;
- Verander de standaardlocatie in de locatie naar op de andere partitie (…\mailbestanden\berichten).

Voor het wijzigen van de standaardlocatie van het Outlook Express-adresboek moet je het Windows-Register aanpassen. We raden je aan om van het Register eerst een back-up te maken.
- Open het Windows-Register, via Start / Uitvoeren, typ in de tekstbox regedit en druk op enter;
- Ga naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ WAB \ WAB4 \Wab File Name;
- Wijzig in het rechtervenster de standaardlocatie naar de nieuwe locatie (…\mailbestanden\adresboek). Dit doe je door een rechtsklik te maken op de waarde en vervolgens de waardegegevens aan te passen.

Aanvullende opmerkingen
- Stap 1 en 2 moet je herhalen voor alle gebruikers en / of Outlook Express-profielen die op je computer staan;
- Houd er rekening mee dat als je een image-bestand terugzet, deze dan de oude, standaard Windows-instellingen weer heeft;
- Je zou om die reden opnieuw een image-bestand van de C-schijf kunnen maken nadat bovenstaande aanpassingen voor de berichten- en adresboeklocatie zijn doorgevoerd.

 

 

Een ander geluid bij e-mailontvangst

“Ik heb een vraag over een waarschuwingsgeluid als er een e-mail binnenkomt in Outlook 2003. Graag zou ik willen dat er dan een DUIDELIJK geluidsfragment wordt afgespeeld. Zodat ik het op enige afstand of vanuit een andere kamer duidelijk kan horen als er een e-mail binnen komt. Is dit mogelijk?”

 

Geluid mailJe kunt zelf bepalen welk geluid er wordt afgespeeld wanneer er een nieuw e-mailbericht binnenkomt. Windows heeft voor meerdere gebeurtenissen, verschillende standaardgeluiden aan boord. Een geluid voor e-mailnotificatie is er één van.

Je kunt zelf een geluid opnemen ( in wav-formaat) of op internet zoeken naar een geschikt geluid. Op de volgende pagina staan enkele suggesties voor geluiden bij mailontvangst.

Als je zo’n nieuw geluid hebt gedownload, dan zet je het in de folder \windows\media, standaard staat deze folder op de c-schijf. Om dit geluid af te laten spelen wanneer je een nieuw e-mailbericht binnenkrijgt, doe je het volgende:

- Ga naar het Configuratiescherm, via Start / Instellingen / Configuratiescherm;
- Klik op Spraak, geluid en geluidsapparaten, en daarna op Geluiden en audioapparaten;
- Neem het tabblad Geluiden;
- Onder programmagebeurtenissen selecteer je Windows / Melding bij nieuw e-mailbericht;
- Druk op de knop Bladeren en selecteer het bestand dat je wilt horen wanneer er een nieuw e-mailbericht binnenkomt;
- Druk op Toepassen en tot slot op OK.

 

Tot zover een tweetal tips voor Outlook (express) voor meer tips  Meer Outlook Tips

 
We hebben 307 gasten online