LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Tips voor Outlook E-mailadres

 

 

 

Mail-problemen-outlook

 

 

 

Tips voor Outlook


Lijst met contactpersonen zichtbaar maken
E-mailberichten terugkrijgen na formatteren
Een geluid afspelen bij binnenkomende e-mail
Verkeerde e-mailontvangst
Hardnekkige Outlook error

 

Lijst met contactpersonen zichtbaar maken

"Voorheen had ik in de linkerkolom bij Outlook express de contactpersonen zichtbaar. Plotseling waren die gegevens weg en is de linkerkolom blanco. Op welke manier kan ik die contactpersonen daar weer zichtbaar terug zetten?"
We gaan er van uit dat je Outlook Express 6 gebruikt. Ga in het menu View/Beeld naar de optie Layout/opmaak. Vink in het geopende venster de optie Contactpersonen aan. In de linkerkolom zouden de contactpersonen dan weer moeten verschijnen.

 

E-mailberichten terugkrijgen na formatteren

"Ik heb mijn harde schijf geformatteerd en XP erop gezet. Kan ik nu mijn adressenboek en mijn mails nog terugvinden die er voorheen opstonden?"
In principe is het zo dat als je je harde schijf formatteert je al je bestanden verliest. Als je berichtenbestanden dus op deze schijf of partitie stonden dan zul je ze in Windows-Verkenner niet meer terugvinden.

Er zijn wel programma's op internet te krijgen die zelfs na het formatteren van een schijf of partitie je data kan 'herstellen'. Afhankelijk van je gebruikte e-mailprogramma zul je in zo'n programma moeten zoeken naar het bestand dat je e-mailberichten bevat. Voor Outlook Express zijn dit de dbx.bestanden die zijn aangemaakt voor iedere berichtenfolder (Postvak IN, Verzonden Berichten, Prullenbak enzovoort).Voor Outlook heet dit bestand standaard Outlook.pst en het Outlook-archief Archive.pst

Zo ver op de redactie bekend, is er geen gratis programma om deze e-mailbestanden te herstellen (we houden ons aanbevolen voor jullie suggesties). GetDataBack is een betaald programma voor het herstellen van bestanden die je na bijvoorbeeld het gebruik van fdisk of formatteren bent verloren. Er zijn verschillende versies, afhankelijk van het bestandssysteem (NTFS /FAT) waarin de bestanden verloren zijn gegaan.

Tip: gebruik eerst de demoversie van GetDataBack. Je kunt daarmee zien of je verloren bestanden inderdaad nog fysiek aanwezig zijn op je schijf. Is dat het geval, dan kun je ze met een betaalde licentie herstellen.

Een geluid afspelen bij binnenkomende e-mail

"Ik zou het leuk vinden om een geluid te horen zodra ik zelf een bericht in Outlook heb ontvangen."
Om een geluid af te spelen bij een binnenkomend e-mailbericht doe je het volgende:

Ga naar Start / Configuratiescherm / Geluiden en Multimedia. In het tabblad Geluiden zoek je naar nieuw e-mailbericht notificatie, klik vervolgens op Browse en kies dan een geluidsbestand (in wav-formaat) dat je wilt horen wanneer je een bericht ontvangt.

Verkeerde e-mailontvangst

"Sedert een paar weken krijg ik mijn mail in de folder verwijderde items. Reeds alles geprobeerd om deze terug naar Postvak IN te zetten, maar niets helpt. Wat te doen?"

Je e-mailberichten komen waarschijnlijk wel gewoon aan in Postvak IN, maar worden dan óf meteen verwijderd óf verplaatst naar de Verwijderde Itemsfolder. Er kan heel goed een berichtenregel zijn die dit veroorzaakt. Controleer als eerste je berichtenregels:

Voor Outlook in het menu Extra / Regels en waarschuwingen, het tabblad e-mailregels.
Voor Outlook Express in het menu Extra / Berichtenregels / E-mail.

Verder zou je kunnen controleren of in Outlook een invoegtoepassing (add-in) de schuld is van deze 'verkeerde' aflevering. Ga in het menu Extra naar Opties en kies het tabblad Overige. Druk daar op de knop Geavanceerde opties en daarna op COM-invoegtoepassingen.

Verwijder de invoegtoepassingen één voor één en controleer of je e-mail nu wel in Postvak IN wordt afgeleverd. Als dat het geval is, verplaats je alle berichten uit Verwijderde Items terug naar je Postvak IN.

Hardnekkige Outlook error

"Bij het opstarten van MS Outlook 2003 krijg ik zeer regelmatig de melding "Failed to load resources from resource file. Please check your setup." Ik druk dan op OK en het programma verdwijnt dan weer. Hoe kan ik dit herstellen?"

Een aantal mogelijke oplossingen:

1) Zeer waarschijnlijke krijg je deze melding door (een fout in) een invoegtoepassing (add-in) voor Outlook. Ga in het menu Extra naar Opties en kies het tabblad Overige. Druk daar op de knop Geavanceerde opties en daarna op COM-invoegtoepassingen.

Verwijder de invoegtoepassingen één voor één en kijk of Outlook opstart zonder foutmelding. Je kunt eventueel proberen de invoegtoepassing opnieuw te installeren.

Mocht je onverhoopt Outlook niet inkomen, omdat de foutmelding je continue dwarsboomt, start dan Outlook op in de Veilige modus. Dit doe je door:
• Outlook af te sluiten (indien geopend).
• Op de taakbalk op Start te klikken.
• Typ in Uitvoeren "Outlook /safe" (zonder aanhalingstekens, let op de spatie tussen Outlook en de schuine streep).

2) Maak een nieuwe snelkoppeling aan voor Outlook. Ga via Start / Programma's / Microsoft Office, maak een rechtsklik op Outlook en kies Kopiëren naar Bureaublad (snelkoppeling maken).

3) Via de link leest u hoe u een nieuw profiel/gebruiker aan voor Outlook

 

Nog meer tips voor outlook

 

 
We hebben 338 gasten online