LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Tools voor je desktop E-mailadres

  


Tools voor je desktop 

Je computer kan steeds meer. De mogelijkheden zijn nauwelijks bij te houden. Uw bureaublad of desktop op uw computer is ieder keer het vertrekpunt van uw digitale leven. Hier vind u een aantal praktische desktop-tools.

Icoontjes
Virtuele desktops 
Zoeken en vinden 
Desktop tabs


 Icoontjes

Zit je al jaar en dag tegen dezelfde icoontjes op je bureaublad aan te kijken? Het oog wil ook wel eens wat anders. Met ActivIcons breng je daarin verandering. Maak eigen iconen voor Deze computer, je netwerkomgeving, verander de tekstkleur of maak de achtergrond van de tekst transparant. Ook geanimeerde desktop icons zijn mogelijk. Zelfs het Windows opstart- en afsluitscherm zet je met ActiveIcons naar je eigen hand.

 

--------------------------------------------------------------------------------
 Virtuele desktops

Linux-gebruikers die kennen het fenomeen virtuele desktops waarschijnlijk wel. Met virtual desktops heb je als gebruiker meerdere bureaubladen tot je beschikking. Stel je maakt regelmatig videomontages. Daarvoor heb je bepaalde tools en bestanden nodig. Voor videomontage kun je met een virtual desktop-applicatie een speciaal bureaublad inrichten met snelkoppelingen en menu’s. Maak je naderhand een podcast of wil je gamen, dan switch je simpelweg naar een andere bureaublad dat daarvoor is afgestemd. Kortom voor iedere klus heb je je gereedschappen binnen handbereik.
Microsoft heeft Virtual Desktop Manager dat onderdeel uitmaakt van PowerToys for Windows XP, maar ook als standalone is te downloaden. Virtual Desktop Manager geeft je het beheer over maximaal vier desktops.

Wie aan vier verschillende bureaubladen niet genoeg heeft, is het gratis VirtuaWin een betere optie. Dit virtual desktop-programma heeft de mogelijkheid voor maximaal negen virtuele bureaubladen. Met de aanvullende modules voeg je functionaliteiten toe aan VirtuaWin.


--------------------------------------------------------------------------------
 Zoeken en vinden


copernicEen beetje computeraar heeft honderden MB’s, zo niet enkele GB’s aan data op zijn systeem staan. Duizenden documenten, weliswaar geordend in mappen, zijn opgeslagen op je harde schijf. Dat betekent dat je vaak op zoek zult moeten gaan naar dat ene bestand. De Windows-zoekfunctie is niet bepaald de snelste. Daarom enkele alternatieven:

Copernic Desktop Search: een lichtgewicht en snel. Met één zoekopdracht vind je zowel resultaten in je bestanden, muziek, foto’s en e-mailberichten plus attachements. Copernic doet suggesties voor verkeerd gespelde woorden en kent autoaanvulling. Makkelijker kan het niet. Het gratis zoektooltje voor je desktop kent een Nederlandse versie.

Google Desktop: natuurlijk kun je met Google Desktop ook Google Gadgets toevoegen en foto’s weergeven op je bureaublad. Toch is het primair een tool om te zoeken. Het zoekprogramma vindt tekst in e-mail, bestanden, muziek, foto's, chats, Gmail-berichten, bezochte webpagina's en meer. Door twee keer op de Ctrl-toets te drukken, krijg je het snelzoekvak op je bureaublad. Al tijdens het typen van je zoekopdracht verschijnen de eerste resultaten.

Windows Desktop Search. Microsoft zelf kon niet achterblijven. Aan de groeiende behoefte om snel informatie te vinden op je eigen computer en daarbuiten heeft het bedrijf Windows Desktop Search ontwikkeld, welke standaards is in Windows Vista. Desktop Search biedt zoekresultaten voor meer dan 200 veel voorkomende bestandstypen, zoals e-mailberichten, documenten, afbeeldingen, muziek- en videobestanden. Wie in meerdere talen wil zoeken, moet ook het Multilingual User Interface (MUI) Language Pack downloaden.


--------------------------------------------------------------------------------
 Desktop tabs

Waren de tabbladen in ordners al een vondst. Ook in het digitale leven zijn tabs een uitkomst. Niet voor niets kun je met de nieuwste versies van browsers als Internet Explorer en Firefox tabsurfen. En als tabs zo handig zijn met surfen waarom dan niet op je bureaublad?
Dat is precies waar de ontwikkelaars van freeware Sticks aan moeten hebben gedacht. Zij hebben een aantal applicaties gemaakt die je achter tabs kunt stoppen. Zo krijg je tabbladen voor: je calculator, aantekeningen (notes), Windows-Verkenner, RSS feeds en agenda. De ScreenTabs van Sticks zijn uiterst flexibel. Je kunt ze overal plaatsen op je bureaublad en de openspringende tabvensters kun je die afmetingen geven die je zelf wil.

 
We hebben 258 gasten online