LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponserde Links

Hoe is jouw WiFi beveiliging? Test het nu direct. E-mailadres

 

 

wifi-test-beveiliging

 

 

 


Draadloze netwerk beveiliging? Test het nu.

McAfee heeft een nieuwe test waarmee je online de beveiliging van je draadloze netwerk kunt testen.
McAfee biedt - in aanloop naar een WiFi beveiligingsproduct - een online security scan voor draadloze netwerken aan. Gebruikers kunnen met de scan controleren of een draadloos netwerk veilig is: eventuele beveiligingslekken worden gedetecteerd en een oplossing, mits voorhanden, gegeven. McAfee wil zowel thuisgebruikers als gebruikers van hotspots de kans geven te controleren of het draadloze netwerk waar ze gebruik van maken, wel veilig is.

 

Evil twins

Een trend bij openbare hotspots is het gebruik van zogenaamde 'Evil twins': een Access Point doet zich voor als legitiem Access Point en logt alle gegevens die verstuurd worden. Het originele, legitieme Access Point wordt daarbij gestoord. Een soort enorme keylogger dus...
De McAfee WiFi scan maakt gebruik van ActiveX: om de veiligheid van je draadloze netwerk te testen, moet je dus met Internet Explorer de test uitvoeren, browsers als Firefox werken niet.

 

jiwire-wifi test

 

JiWire Testprogramma

Een ander programma maar wat ongeveer hetzelfde doet als die van Mcafee is het Wifi programma van Jiwire. Het programma controleert of u wel beveiligd bent met WEP of WPA. De sterkte van het wift signaal en het "kanaal" waar u op uitzendt wordt gevonden en gecontroleerd. Verder wordt het zogenaamde MAC adres en het IP adres aan u onthult en als laatste het model WiFi adapter en de driver die de hardware heeft.

 

De software van McAfee vind u hier: WiFi Beveiliging test McAfee

En het test programma van JiWire hier: WiFi veiligheids test programma van Jiwire.

 
We hebben 295 gasten online